Çatı Üstü GES Projeleri

Çatı Üstü GES Danışmanlığı

Enerjisi Dünyaya Yeter

Güneş enerjisi, güneş ışınlarından elde edilir ve oldukça güçlü bir enerji kaynağıdır. Gelen ışınlar güneş panelleri üzerinden elektrik enerjisine dönüştürülür. Güneş öyle büyük bir enerji kaynağıdır ki dünyaya bir saat boyunca sağladığı enerjinin bir yıl boyunca küresel enerji ihtiyacını karşılayabilir. Ancak, biz dünyaya gelen bu enerjinin yalnızca yüzde 0,001’ini kullanabiliyoruz.

Çatınıza bir yatırım için hazır mısınız?

Yenilenebilir enerji kaynaklarından bahsederken güneş enerjisinin popüler bir konu haline gelmesinin bir nedeni var. Pahalı ya da çok verimli olmadığı için eleştirildiği zamanlardan son derece faydalı olduğu dönemlere geldi.

En Sevdiğimiz Havalar, Güneşli Olanlar!

Gittikçe artan taleplerin yatırım maliyetlerini düşürmesinin yanı sıra çeşitli güneş paneli teşvikleri sayesinde panel teknolojisi önemli ölçüde iyileştirildi. Güneş enerjisi depolama sistemleri sayesinde çok daha verimli ve temiz enerji kaynağı haline geldi.

Çevreye Duyarlı Tesisler Artıyor

Çatı üstü güneş panellerinin yatırım maliyetlerinin düşmesi, mesken, ticari ve endüstriyel işletmelerin bu yönde yatırım kararı almasını sağlamaktadır. Çatı üstüne kurulacak olan güneş enerjisi panellerinden üretilen enerji, elektrik faturalarınızı düşürmekle kalmayıp, çevreye ve ülke ekonomisine katkı sağlayan en iyi kaynaktır.

Çatı üstü GES yatırımları, işletmelerin en önemli maliyetlerinden biri olan elektrik giderlerinin fiyatını kontrol altına alarak belli bir süre sonra sıfırlamanın en avantajlı yöntemidir.

25 Yıl Sürecek Bir Yatırım Kararında Uzman Desteği Veriyoruz!

AFA Enerji Danışmanlık olarak çatınızdaki uygun alanların güneş panelleriyle kaplanmasını ve maliyetlerinizin düşmesine yardımcı olacak bu yatırımda en doğru seçimleri yapabilmeniz için size destek oluyoruz.

Güneşe Bakışımız Farklı

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Çatı üstü GES projelerinde yatırım kararı alınmadan önce sizin adınıza çıkarlarınızı koruyacak uzman gözlerle çalışmak, karşılaşacağınız risklerin önüne geçmenizi sağlar. AFA Enerji Danışmanlık olarak yatırım öncesinde çatı uygunluğunu, statiğini, saha keşfi ve radyasyon (ışınım) değerlerini, ısıtma gücünü, fizibilite ile ön yerleşim planını, panel ve invertör seçiminin belirlenmesini ve diğer analizleri sizin adınıza yaparak doğru bir yatırım için size destek oluyoruz.

Doğru Tercihler Yanlışlardan Daha Az Maliyetlidir!

Yaklaşık 25 yıl kullanacağınız elektriği üretecek olan güneş enerji santrali malzemelerini seçerken yanınızda yer alarak doğru kararlar verdiğinizden emin oluruz. Tesiste, elektrik tüketimi ve gelecekteki ihtiyaçlar gözetilerek çatı ve cephe sınırları içerisinde sözleşme gücü esas alınarak gerekli izin başvuru süreçleri çağrı mektubu alınması, proje onaylarının yapılması ve bağlantı anlaşmasının yapılması profesyonel ekibimiz tarafından yürütülmektedir.

Elektrik Faturaları Düşüyor!

Enerji ihtiyaçlarınızın bir kısmını güneş sisteminizin ürettiği elektrikle karşılayacağınız için enerji faturalarınız düşecek. Faturanızdan ne kadar tasarruf edeceğiniz, güneş panellerinizin kapasitesine, elektrik veya ısı kullanımınıza bağlı olacaktır. Dahası sadece elektrik faturasında tasarruf etmekle kalmayacak, şebekeye geri verdiğiniz fazla enerji için ödeme alma imkânız olduğunu da unutmayın. Elbette bunun için güneş paneli sisteminizin elektrik dağıtım şebekesine bağlı olmanız gerektiği gibi kullandığınızdan daha fazla elektrik üretmeniz gerekmektedir. Üretilen elektriğin satış prosedürleri bulunmaktadır.

Güneş Enerjisinin Farklı Uygulama Alanları Bulunur

Güneş enerjisi çeşitli amaçlar için kullanılabilir. Elektrik ( fotovoltaik ) veya ısı (güneş enerjisi) üretebilir. Güneş enerjisi, elektrik dağıtım şebekesine erişimi olmayan alanlarda elektrik üretmek, temiz suya erişimi kısıtlı olan bölgelerde suyu damıtmak ve uzayda uyduları çalıştırmak için kullanılabilir. Güneş enerjisi, binalarda kullanılan malzemelere de entegre edilebilir. Kısa bir zaman önce “Sharp” şeffaf güneş enerjisi pencereleri tanıttı. Çok yakında pencerelerimize yansıyan güneşten faydalanabileceğiz gibi görünüyor.

Düşük Bakım Maliyetleri

Güneş enerjisi sistemleri genellikle çok fazla bakım gerektirmez. Onları sadece nispeten temiz tutmanız gerekir; bu yüzden yılda birkaç kez temizlemeniz gerekecektir. Bunu temizlik şirketlerine ücret karşılığında da her zaman yaptırabilirsiniz. En güvenilir güneş paneli üreticileri ürünlerine 20-25 yıl garanti veriyor. Ayrıca hareketli parça olmadığından aşınma ve yıpranma olmaz. İnvertör genellikle 5-10 yıl sonra değiştirilmesi gereken tek parçadır, çünkü güneş enerjisini elektrik ve ısıya dönüştürmek için sürekli çalışır ( solar PV vs. güneş ısısı). İnvertör dışında, güneş enerjisi sisteminizin maksimum verimle çalışmasını sağlamak için kabloların da bakıma ihtiyacı vardır. Bu nedenle güneş sisteminin ilk maliyetini karşıladıktan sonra bakım ve onarım işleri için çok az harcama yapmazsınız.

Teknoloji Sürekli Gelişiyor

Güneş enerjisi endüstrisindeki teknoloji sürekli ilerlemektedir ve gün geçtikçe gelişmeler artmaktadır. Kuantum fiziği ve nano teknolojideki yenilikler, güneş panellerinin etkinliğini artırabilir ve güneş enerjisi sistemlerinin elektriksel girişini iki veya üç katına çıkarabilir.

Tüketicilikten “Üreten Tüketici”liğe geçişe hazır mısınız?

1980’de Alvin Toffler’İn “3.Dalga” isimli kitabında ilk kez kullandığı “Prosumer”, producer (üretici) ve tüketici (consumer) kelimelerinden türetilmişti. Türkçemizde “Üreten Tüketici” ya da yaygın kullanımla “Türetici” olarak kullanılan bu kavram günümüzde sürdürülebilir iş ve yaşam modellerinin anahtar kelimesi durumuna gelmiştir.

İşletmenizde sadece enerji tüketerek dâhil olduğunuz geleneksel tüketici sınıfından tükettiğiniz bu enerjiyi üreterek “Üreten Tüketici” sınıfına yükselmek, işletmenizi gerek finansal anlamda gerek sektörel anlamda yüksek standartlara, rekabette başka bir boyuta taşımak demektir.

AFA Enerji Danışmanlık, size sürdürülebilir iş modelleri sunarak maliyetlerinizi düşürmenize yardımcı olur.

İlgili Makaleler

Menü